Gran Recapte 2018
Campus EbreFolk 2024 Móra d'Ebre

Un viatge cultural a través de les festes*

// Vicent Pallarés Pascual

En un món cada vegada més connectat i divers, les festes locals reflecteixen la riquesa cultural que ens envolta. Amb una població que abraça diverses tradicions, creences i costums, les celebracions festives esdevenen punts de trobada on les diferències es converteixen en oportunitats d’enriquiment i comprensió.

Sovint, podem pensar que la diversitat cultural és un fenomen nou, especialment quan veiem canvis en les celebracions locals. Però la història ens recorda que la diversitat sempre ha estat present. Moltes festes es remunten a èpoques antigues i ja formaven part del teixit cultural en altres temps. Aquestes pràctiques, tot i els canvis amb el temps, són testimonis vivents de la diversitat cultural que ha caracteritzat les comunitats.

Avui dia, la societat celebra la diversitat i la multiculturalitat. Les festes locals, amb la seva variada gamma de tradicions i costums, ens ofereixen l’oportunitat d’explorar altres cultures sense necessitat de viatjar lluny. Cada ball, plat o ritual és una finestra oberta al món, que ens convida a embarcar-nos en un viatge a través de les riqueses culturals de tots els racons del planeta.

Les cultures que conviuen s’enriqueixen mútuament. La interacció entre diferents tradicions i pràctiques culturals ens permet ampliar els nostres horitzons. Aquest intercanvi enriqueix individualment i contribueix a la construcció d’una societat més inclusiva i tolerant, on les diferències són celebrades i valorades.


*Publicat a La Comarca, 28 de juny de 2024

Tags:

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: