Gran Recapte 2018
Campus EbreFolk 2024 Móra d'Ebre

Sant Google

// Marina d’Algars

Vint-i-tres de gener, tercer dia de reclusió a casa per un constipat molest. Connecto l’ordinador per tal de buscar una informació, em disposo a entrar a Google i un desplegable de notícies, que no m’interessen gens ni mica, omplen la pantalla del meu ordinador. La primera i més espectacular: El presentador B del programa humorístic L R guanya per cada programa 6.000 euros. Notícia espectacular! M’atrapa; a qui no? Sóc seguidora del personatge. Inevitablement dono un repàs als titulars de les altres notícies procurant no caure en la trampa de comprar alguna cosa innecessària i no desitjada.

Busco la informació que realment era el motiu d’usar Internet i treballo durant una hora tranquil·lament. Passat est temps, em truca una amiga que sap que no estic fina de salut, i abans de preguntar-me com em trobo, què faig… Pregunta: Saps la notícia? Calla, contesto, B guanya 6.000 euros per cada programa de TV! Les dues ens quedem mudes. Desconec els milions d’usuaris de Google a tot lo món que avui, per a tots, la notícia del dia és el sou de B per cada programa de TV. Vulgues o no, avui t’han imposat saber esta intimitat del presentador.

És la nova Dictadura; ha aconseguit que tot el món avui està distret llegint (com la meua amiga i jo) les notícies que ens imposen, allò que sant Google ha decidit. Aquesta dictadura pot manipular a tot el planeta. És la dictadura en estat suprem. A més a més, contents perquè és gratis. Sense entrar a parlar de la vigilància que significa. Google sap que tu estàs mirant això i per la qual cosa t’envia informació i salta la publicitat d’allò que mires. Abans, als dictadors, se’ls posava cara i es podia lluitar contra ells, era possible la resistència. Avui dia ningú no qüestiona a Google; ho diu Google i és veritat, i a més a més estam ben contents perquè és gratuït. Mentida! Som cecs?

Tags: ,

Trackback from your site.

Comments (1)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: