Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Enllà d’una xifra*

// Vicent Pallarés Pascual

20 anys no és sols una xifra. És la constància de l’activitat i la continuïtat d’un projecte en el temps. En aquest cas, les dues dècades de Temps de Franja són el testimoni del camí que ha recorregut la publicació, una combinació de continguts referents a política, cultura i societat relacionats amb el territori, sempre amb uns criteris de qualitat. Un instrument perquè les veus s’escolten i tinguen la seva difusió. També una eina de cohesió cultural i política necessària.

La revista ha sabut evolucionar i no s’ha quedat sols en el format de paper en aquests anys. S’ha ampliat a les versions digitals en resposta als canvis esdevinguts a la societat. Un fet que ha facilitat l’accés als continguts a tot arreu i a tota hora. Els seus suplements Styli locus, centrat en la literatura, i Temps d’escola, elaborat pels professors i alumnes aragonesos de català, acaben de completar i arrodonir el conjunt de la publicació.

El projecte ha estat una resposta a la necessitat d’una publicació que recollira les veus d’un espai extens que traspassa els límits administratius. Un territori, el de la Franja, sovint dispers, on aquells i aquelles que es dediquen a la cultura i a la defensa dels drets lingüístics necessiten el suport mutu en un indret on molt fàcilment es poden sentir sols a causa de la dispersió territorial. En un lloc on es necessita saber que hi ha moltes persones més que comparteixen una visió de defensa del món cultural per a poder continuar. Sense aquestes ajudes seria difícil mirar endavant.

Una publicació que, durant aquest temps, ha estat un registre de l’actualitat a la Franja, de les mirades i reflexions dels seus habitants sensibles als aspectes socials i culturals. Dues dècades on s’ha escrit i documentat la realitat complexa i canviant d’un territori singular.

 


*Publicat a Temps de Franja n. 147, novembre 2020

 

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: