Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

José Ignacio Micolau Adell, medalla de l’Orde al Mèrit Civil

// Redacció

Dimecres 19 de juny, a Madrid, el rei Felip VI va distingir el soci i ex-membre de la junta d’ASCUMA José Ignacio Micolau Adell, amb la medalla de l’Orde del Mèrit Civil. José Ignacio Micolau, natural de la Torre del Comte (Matarranya) és historiador i exerceix de fa molts anys de tècnic de cultura i arxiver-bibliotecari de l’Ajuntament d’Alcanyís. Ell ha estat el responsable de la modernització i professionalització de la magnífica Biblioteca Municipal de la capital del Baix Aragó, a més de ser el dinamitzador cultural de la ciutat durant tots els anys que fa que n’és el tècnic responsable de cultura.Ignacio Micolau rep la medalla al Mèrit Civil de mans del rei Felip VI. / Casa Reial

Ha publicat, entre altres, el llibre Cuestiones bajoaragonesas (CESBA, 2009), a més de nombrosos articles i col·laboracions.

Recordem que, segons l’article 1 del seu reglament, «l’Orde del Mèrit Civil té per objecte premiar els mèrits de caràcter civil adquirits pel personal depenent d’alguna de les Administracions Públiques incloses en l’àmbit de la Llei 30/92, o per persones alienes a l’Administració que prestin o hagin prestat rellevants serveis a l’Estat, amb treballs extraordinaris, profitoses iniciatives o amb constància exemplar en el compliment dels seus deures».

En l’acte de lliurament, es van descriure els mèrits que han determinat la concessió de la medalla amb aquestes paraules: «Ignacio 63 anys i viu a Alcanyís. El seu poble [es refereixen a Alcanyís, on resideix i treballa de fa molts anys] no tenia biblioteca, el seu somni era crear-la i ho va aconseguir fa 37 anys. Ignacio és una d’aquelles persones imprescindibles que caldria inventar si no existissin.

Podeu llegir l’entrevista que li va fer l’Artur Quintana el març de 2011 a Temps de Franja n. 104, amb motiu de la seua pertinença al Consell de Llengües d’Aragó.

 José Ignacio Micolau al seu despatx, el març de 2011. / Sigrid Schmidt von der Twer

 

 José Ignacio Micolau (dret) amb Ramon Mur, el dia que signava el seu llibre 

a la llibreria Serret, el 30 de gener de 2010. / Octavio Serret

 

 

 

Tags:

Comments (2)

Comments are closed

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: