Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Francesc Ricart i Orús, Premi Compromís Cultural d’Òmnium Cultural Anoia

// Redacció

El company Francesc Ricart (Fraga, 1950), col·laborador d’aquesta revista des dels seus inicis (podeu llegir aquí la seua columna No som d’eixe món), ha estat distingit amb el premi a la Trajectòria dels XVI Premis Compromís Cultural d’Òmnium Cultural Anoia. D’aquesta manera es reconeix la seua tasca incansable en el món de l’ensenyament i en la difusió de la llengua catalana.

Ricart és llicenciat en història, mestre i professor de català. Va exercir de professor i director de l’Escola Mowgli d’Igualada del 1975 a 1983, i de tècnic del Departament d’Educació de la Generalitat des del 1984 i fins a la seua jubilació. Ha estat també professor de llengua i didàctica de la llengua de normalització lingüística per al professorat a l’ICE de la UPC (1994-2004) i representant de la Franja a l’Observatori de la Llengua Catalana (2004-2013). Formà part de l’organització de la consulta del 25A a Igualada (2010) i és impulsor de l’ANC a Igualada.

A més de col·laborar amb Temps de Franja des del primer número, va ser iniciador de la revista Batecs (1987-1994), editada a la capital del Baix Cinca. Ha publicat treballs i reflexions sobre la llengua i la catalanitat de la Franja. Ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació, com La Veu de l’AnoiaAnoiaDiari, El Triangle, L’Escletxa (és integrant del seu consell de redacció), Vilaweb i Europa de les Nacions (CIEMEN). Va ser membre de la junta d’Òmnium Cultural Anoia.

Al seu torn, el premi Compromís d’enguany a una entitat ha estat atorgat a Teatre Nu, col·lectiu de professionals de l’art escènic amb vint anys de trajectòria que produeix i fa representa les seves pròpies creacions.

A causa de la crisi sanitària que estem vivint, els premis no es podran lliurar en un acte públic com es fa cada any. Els premiats del 2020 les rebran conjuntament amb els premiats de l’any 2021. Els Premis Compromís van ser creats per Òmnium Cultural Anoia l’any 2004.

 

En Francesc cap a la feina un 12 d’octubre de 2012 a l’IES Montbui. / Arxiu personal

 

 

Tags:

Trackback from your site.

Comments (1)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: