Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Visita del Conseller d’Educació, Cultura i Esports Felipe Faci

// Enric Marquès

La Ribagorça Oriental va rebre el passat 24 de febrer la visita del Conseller d’Educació, Cultura i Esports de la DGA i la Directora del Servei Provincial d’Educació, Olga Alastruey i el President de la Comarca Marcel Iglesias. A les escoles rurals de Montanui amb 15 alumnes (2 d’infantils) i d’Areny de Noguera amb 10 alumnes (5 d’infantils), este curs s’ha implantat l’escolarització anticipada als dos anys, amb molt bons resultats, atès que de prova pilot ja funcionava a altres pobles de les mateixes característiques a l’Aragó. També el CPI de Benavarri, on este any escolar cursen estudis 128 alumnes i s’ha recuperat Secundària i que ha tingut una molt bona resposta per parts de les famílies. “Els xiquets i xiquetes no han d’anar a Graus a estudiar secundària i poden tornar a fer-ho a Benavarri”, ha comentat el conseller, que ha recordat que l’any 2014 es va perdre primer i segon de l’ESO. L’alcalde de Benavarri va indicar que este primer any de secundària cursen al centre uns 17 alumnes. També s’ha traslladat a Faci les necessitats que la implantació pot suposar de cara als pròxims cursos, de cara a noves aules al Centre, per donar resposta a l’augment de cursos i alumnes.

 

A l'escola rural d'Areny de Noguera. / Ajuntament de Benavarri

 

A l'escola de Montanui. / A. de B.

 

A Benavarri, el Conseller d’Educació s’ha felicitat per la bona marxa del CRIE, instal·lat al poble. “Creiem que és un model important per socialitzar els alumnes de centres amb poc alumnat compartint experiències socioeducatives durant la setmana. Jo crec que és un èxit també i Benavarri era el lloc adequat. El conveni amb l’Ajuntament va ser molt bo perquè disposem d’una instal·lació municipal que hem adaptat. Que Osca tingui un centre CRIE és important i necessari”, ha conclòs Felipe Faci.

El CRIE de Benavarri, que té la seu a l’antic hospital de Santa Elena, desenvolupa setmanes de convivència al voltant d’un centre d’interès. Alfredo Sancho, també es va mostrar satisfet amb esta experiència que ja porta “un temps de rodatge i està funcionant molt bé”, ha comentat.

A tots el pobles, van estar acompanyats dels seus respectius alcaldes: Esther Cereza per Montanui, Miguel Gràcia, Alcalde i President Diputació Provincial d’Osca per Areny, Alfredo Sancho, Alcalde i Diputat a les Corts Generals per Benavarri i també els alcaldes José Peris per Pont de Montanyana, Alfredo Pociello per Viacamp i Llitera, regidors dels diferents ajuntaments i associacions de mares i pares, mestres dels centres…

 

Al CPI de Benavarri. / A. de B.

 

 

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: