Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Neix a Benavarri l’Asociación Ribagorzana, Cultural y Artística (Arca)

// Enric Marquès

Neix a Benavarri una nova Associació, amb el nom d’ARCA (Asociación Ribagorzana, Cultural y Artistica). El passat diumenge 11 d’octubre es va presentar al públic. La seu, ubicada al carrer Pontet, 4, una volta del que era abans un corralot d’uns 30 m², a propet de la Plaça Major. Adaptada com a espai d’exposicions, l’objectiu dels seus promotors és oferir un lloc on la gent de la Vila i comarca amb inquietuds culturals i artístiques puguin expressar i donar a conèixer el seu art, així com contactar amb altres col·lectius del territori, públics i privats propers als seus camps d’interès, a fi de col·laborar i participar conjuntament. Tot un bon cabàs de projectes i que ens fan saber dos dels seus promotors, Pablo Gómez i Jaume Perciva, dues persones que han escollit el nostre poble per residir-hi i a la vegada mostrar i treballar per tot allò que és cultura i art.

Una bona eixida per començar a caminar d’esta nova Associació va ser una exposició sobre Heràldica i món medieval, que romandrà oberta fins el dia 25 d’octubre en horaris de matins d’11 a 13 i tardes de 17 a 19 h. Ja tenen al cap més mostres sobre diorames de pessebres, maquetes militars, conferències, projeccions… Tot un ventall cultural. Cal aplaudir l’esforç d’este petit grup de persones per “obrir” una nova porta a la Cultura a pesar dels temps que estem vivint actualment.

Van ser molts els veïns que van passar a acompanyar els promotors i col·laboradors en este dia tan assenyalat, entre ells la Regidora de Cultura, Sara Perna.

Esta Associació compta amb una pàgina web pròpia www.arca.ga/wp, per si voleu saber alguna cosa més sobre les inquietuds d’este col·lectiu.

 

En Jaume Perciva. / Enric Marquès

 

Una mostra de l’exposició. / E. M.

 

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: