Gran Recapte 2018
Campus EbreFolk 2024 Móra d'Ebre

Fitur, festes i gastronomia a la Ribagorça

// Enric Marquès

FITUR 2020

La setmana del 23 al 26 de gener, va tenir lloc a Madrid FITUR, una fira especialitzada en el turisme, tant nacional com internacional, sent una de les principals ara com ara en el món. Este any i representant al Turisme Rural d’Osca i dintre de l’estand d’Aragó, vam poder trobar a la nostra conciutadana Sara Perna Santamaría, representant al col·lectiu d’empreses de turisme rural que tenim a la província i de ven segur va donar a conèixer a tots els professionals del sector i públic en general la nostra riquesa, paisatgística, els costums, la gastronomia, els esports…. Per fer una escapada rural al nostre territori.

Sara Perna Santamaría a FITUR. / Ajuntament de Benavarri

 


Foguera de Sant Sebastià

A pesar del fred que va fer la nit del diumenge 19 de gener, però amb bon foc i bones brases per fer les trumfes al caliu i també per coure la carn… tot es va fer més suportable. Més de 150 persones van participar en la foguera de Sant Sebastià. El nostre fogoner “Benito” va fer que les breses fossin a temps per quan va arribar la gent poguessin tastar tot allò que s’havia preparat. Un any més èxit de gent al que és la Festa Xica del Lloc.

Lo nostre fogoner "Benito". / A. de B.

Rostida de llonganisses. / A. de B.

La foguera de sant Sebastià. / A. de B.

Degustant la carn rostida. / A. de B.

 

 

 


Ruta del Tastet

El cap de setmana del 24 al 25 es va fer la Ruta del Tastet, amb molt d èxit de tapes i de gent. Una proposta que es consolida als restaurants i bars del poble d’any a any.

Tastets de la ruta. / A. de B.

 

 


Programa Reto

CPI BENAVARRI, és el primer centre educatiu de la província d’Osca, que participa en el programa RETO: Respecte, Empatia i Tolerància. És una manera de fomentar la intel·ligència emocional a les aules de cada centre, on els alumnes, professors i familiars son part activa en este programa.

 

 

 


Santa Àgueda

El pròxim 1 i 5 de febrer se celebrarà com va sent any darrer any la festa de “les dones” a Benavarri. Un sopar, en esta ocasió càtering del Restaurant Benavarri, una sessió de ball, regals i alguna sorpresa per tot el nombrós grup de dones de totes les edats que passaran la nit del dissabte al pavelló municipal. El dia 5, festivitat de la Santa, una missa en el seu honor, berenar i una actuació participativa del grup local Canya de Sucre a la Casa de Cultura. Una festa que no deixa de celebrar-se des de fa molts anys i amb l’empenyo del grup de dones que any a any van treballant perquè no decaigui…. Passant el testimoni d’un grup a l’altre quan es doni per acabada la festa d’eixe any.

 

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: