Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Comissió Consultiva d’Alcaldes de la comarca de la Ribagorça

// Enric Marquès

Els alcaldes ribagorçans i els consellers comarcals es reunien el dilluns 27 de gener a Benavarri per a participar en la sessió ordinària de la Comissió Consultiva comarcal que, des de la constitució dels ens comarcals, Ribagorça convoca sempre en la històrica vila comtal dies abans de la celebració del ple de pressupostos de l’ens supramunicipal. En esta ocasió, el ple de la comarca s’ha convocat per a dijous dia 30 de gener i en ell es debatrà la proposta pressupostària de l’equip de govern que contempla uns ingressos i despeses de 6.388.200 euros per a l’exercici en curs. Ja antigament, quan era el comtat de Ribagorça, tots els senyors del territori, es reunien un cop a l’any a la capital, Benavarri, el 22 de gener festivitat de Sant Vicent Màrtir, per debatre els pressupostos d’aquella època i tot allò que s’havia de fer i desfer en el que va ser l’ampli comtat de la Ribagorça.

En la primera d’estes partides, les transferències corrents —4.725.544 euros— i les taxes, preus públics i altres ingressos —1.661.900— són els capítols més importants mentre que en el tema de despeses els relatius a l’acció social —1.848.700—, al tractament de residus —1.610.800—, a protecció civil —662.800—, a l’administració general —542.400—, al transport escolar —535.900— i al servei comarcal d’esports —435.100— són les partides més destacades en el que a despeses pressupostades es refereix.

Els alcaldes i consellers van estudiar les xifres presentades per l’equip de govern i els van donar el vistiplau, per la qual cosa pareix que la pròxima sessió plenària aprovarà definitivament sense majors problemes el pressupost per a 2020.

Així mateix, els assistents van parlar sobre l’ampliació del servei de bombers després de la contractació de vuit nous efectius que, després de realitzar un període de pràctiques estes últims dies, se sumaran definitivament a la plantilla dels bombers ribagorçans al diferents parcs de la comarca per a potenciar el servei fins que la Diputació Provincial d’Osca l’assumeixi definitivament.

Un altre dels temes abordats va ser el de la publicació de l’expedient de contractació del servei de recollida dels residus domèstics i comercials i de la gestió dels residus dels punts nets fixos juntament amb la potenciació del servei de punt net mòbil a la comarca. El plec conté algunes variacions respecte al que hi ha actualment en vigor, ja que, com comenta el president ribagorçà Marcel·lí Iglésias, es pretén fer una especial incidència tant en el servei en els períodes de gran afluència turística com en el reciclatge de materials i residus.

Igualment, la possible supressió del punt sanitari d’atenció continuada en La Pobla de Roda va provocar la inquietud dels presents que van encomanar a la Comarca realitzar les gestions necessàries per a conèixer els plans definitius del departament de Sanitat en este assumpte i, si es confirmen estes intencions, actuar perquè la supressió no es dugui a terme.

 

Reunió dels alcaldes ribagorçans. / Ajuntament de Benavarri

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: