Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Activitats de desembre i festes de Nadal a Benavarri

// Enric Marquès

Teatre llegit i taller de postals de Nadal

Dimecres 18 de desembre, a la Biblioteca Municipal de Benavarri, es va representar l’obra de teatre llegit “las figuras del pesebre”, a càrrec del grup de xiquets i xiquetes de teatre llegit de la biblioteca, sota la direcció de Mercè Carbonell.

/ Biblioteca de Benavarri

I divendres 20 de desembre i també a la biblioteca, va tenir lloc un taller de postals de Nadal.

/ Biblioteca de Benavarri

 


Festival a la residència dels iaios

Dissabte 21 de desembre, a la Residència de Iaios de Benavarri, va tenir lloc el Festival de Nadal que, com cada any, es fa amb forta participació dels Residents, Treballadors i gent voluntària. Enguany amb col·laboració del grup de músics TIRURIRUS FREE. Una manera molt especial de fer passar una vetllada als Iaios i Iaies del Centre.

Festival a la residència dels iaios de Benavarri. / Residència Municipal-IMSARTE

 


Festival de dansa

El passat diumenge 22 de desembre a les 18:30h va tenir lloc al pavelló poliesportiu el Festival de dansa organitzat per l’Escola de Dansa de Benavarri, a càrrec dels seus alumnes. Són majoritàriament xiquetes, però també hi ha algun xiquet i de diferents edats… Una activitat que va guanyant participants cada any.

Festival de dansa. / Ajuntament de Benavarri

 


Xoca de Nadal

Com cada any, el 24 de Desembre tots els xiquets i xiquetes de Benavarri, fan cua a la porta de l’Ajuntament per fer cagar la Xoca…

Xoca de Nadal
caga torrons i pixa vi blanc,
no cagues arengades que són molt salades,
caga torrons que son més bons,..!

Xoca de Nadal. / Ajuntament de Benavarri

 


Pare Noel

Com cada any, després de fer cagar la Xoca, arriba el Pare Noel, per rebre a tota la canalla que l’està esperant. A Benavarri arriba, donada la quantitat de gent de l’Europa de l’Est que viu al poble i que tenen com a referència per estes dates nadalenques a este senyor d’allà dalt del nord d’Europa, i que poc a poc es va fent també una mica d’ací. Tradicions de tot arreu, segons la procedència de la gent que viu a un poble i que conviuen entre natres.

 

Pare Noel a la plaça Major. / Ajuntament de Benavarri

 

Pare Noel i ajudants a la porta residència dels iaios. / A. de B.

 

Pare Noel a la residencia de iaios. / A. de B.


Sant Silvestre 2019

El diumenge 29 de desembre i com bé essent habitual, l’associació Gent Jove Pa Tou, organitza la tradicional carrera de Sant Silvestre pels carrers de Benavarri, això sí, res d’anar uniformats esportivament parlant, sinó vestits amb motius nadalencs per fer-la més animada i participativa a tothom que vulgui. Amb una inscripció de 2 euros i un bon vermut en acabar la carrera. Son més de 100 els participants que cada any fan seua esta carrera.

/ Ajuntament de Benavarri.

 


Campanades i recollida cartes pels reis mags

Dilluns 30 de desembre, va tenir lloc a la Casa de Cultura una activitat infantil pel grup local Canya de Sucre, on la canalla va poder celebrar unes hores abans de l’acabament de l’any 2019.

Després van venir els patges de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient a recollir totes les cartes dels nens de Benavarri.

 

Campanades Cap d´Any per la canalla. / Ajuntament de Benavarri

 

Recollida de cartes pels Reis Mags. / A. de B.

 


Inflables i disparadores “lasertag”

Dijous 2 de gener i també al pavelló, van tenir lloc unes hores d’activitats amb inflables i un nou joc de disparadores “lasertag”, que va ser una autèntica revolució entre tota la canalla que va acudir eixe dia a les activitats organitzades pel grup “En el patio de tu casa”.

Inflables. / Ajuntament de Benavarri

 


Nit de Reis

La nit màgica arribà també a Benavarri. El passat 5 de gener Ses Majestats van arribar al poble. Primerament van visitar la Residència dels iaios i després van fer l’arribada a la Plaça Major amb tres vehicles, els Bombers de Benavarri va obrir el pas a la cavalcada. Els xiquets i xiquetes els estaven esperant amb moltes ganes i també molts nervis… Allí a la porta de l’Ajuntament hi havia instal·lat un Pessebre, on com a bons Reis que són, van fer l’ofrena d’or, mirra i encens l’Infant Jesús. Un cop saludats els nens i nenes congregats a la Plaça, van fer camí cap al pavelló poliesportiu, on van fer l’entrega dels regals segons s’indicava a la carta que els havien fet arribar. Anys passats l’inici de la cavalcada es feia des del Castell, i enguany s’ha volgut canviar per donar més vida al centre del poble.

 

La Plaça Major plena de gent esperant als Reis. / Ajuntament de Benavarri

 

Adoració del Reis. / A. de B.Entrega de regals al pavelló. / Ajuntament de Benavarri.

 

 

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: