Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

V ‘Quema de Artistas’ al Matarranya

// Carles Sancho

Vall-de-roures, Beseit i Queretes seran les poblacions on enguany se celebrarà els dies 23 i 24 de juny la ‘V Quema de Artistas’, convocatòria festiva que combina poesia, música i gastronomia, una bona manera d’iniciar l’arribada de l’estiu i celebrar sant Joan. El patio de atrás, Altercado poético i els Festivals del Matarranya són els responsables i organitzadors d’una suggeridora programació que cada any arriba a més gent i diversifica l’oferta cultural. Divendres 23 a la tarda hi haurà la presentació del llibre de Altercado poético a la Llibreria Serret i una ruta poètica amb música i gastronomia pels bars de Vall-de-roures. Dissabte durant tot el dia Fira de poesia a la plaça i voltants que serà inaugurada per l’Escola Pública de Música de Vall-de-roures i exposició de poemes dels alumnes que han participat en el projecte ‘Cerillas’. La mostra dels treballs poètics que han creat més de 300 alumnes de les escoles i de l’institut a partir de la visita de diferents poetes que han anat passant pels centres educatius matarranyencs des del mes d’abril. També s’ha programat este mateix dia la lectura de poemes del projecte ‘Cerillas’, concert de romanços i cançons populars i micro obert de poesia amb la presència d’una quarantena d’escriptors, tots els actes seran a Vall-de-roures.
A la nit a Beseit, a la terrassa d’estiu de l’Hotel Rural Font del Pas, el plat fort de la convocatòria cultural serà el concert del cantautor canari Pedro Guerra i del duet català format per Maria Arnal, veu, i Marcel Bagés, guitarra. Acabarà la ‘V Quema de Artistas’ a l’Associació Cultural la Barraca a Queretes. A la Fàbrica Noguera i a la Biblioteca Municipal de Beseit des de principi de juny es pot visitar l’exposició ‘Colección de asombros’ de Isidro Ferrer, premi nacional de disseny. Mostra que també s’inclou a la convocatòria.
‘Quema de Artistas’ com l’any passat inaugura el cicle d’estiu dels denominats Festivals del Matarranya 2017 que promou i coordina la Comarca del Matarranya. Continuaran l’1 de juliol amb el Franja rock dels jóvens de Pena-roja, Matarranya i Música itinerant, La Nit en Blanc a Massalió, el Cicle d’Orgue a Fondespatla i Mont-roig i Matarranya Íntim, teatre de petit format que encara no s’ha anunciat quina vila serà l’amfitriona d’enguany. Els Festivals del Matarranya es van crear per la necessitat d’evitar la coincidència de les activitats culturals més rellevants a les viles de la comarca i ofereixen una proposta molt atractiva i diversificada per al turisme de l’estiu del territori.

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: