Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate
  • Inici
  • Territoris
  • Matarranya
  • Presentació a Nonasp de la novel·la ‘Sílverti’, de Merxe Llop i del Mapa de Toponímia i Patrimoni

Presentació a Nonasp de la novel·la ‘Sílverti’, de Merxe Llop i del Mapa de Toponímia i Patrimoni

// Estela Rius

Lo passat 20 d’agost per la nit, la nonaspina Merxe Llop, va presentar al seu poble la novel·la Sílverti, amb la qual l’any passat va ser la guanyadora del Premi Guillem Nicolau. Va estar acompanyada per la també nonaspina Estela Rius, que va parlar de l’autora, dels seus lligams personals amb la Vila i la connexió amb la novel·la; i de Carles Terès, que va aportar les seues interessants percepcions sobre l’obra a l’haver estat jurat del premi amb el que va ser guardonada la novel·la.

Merxe es va mostrar visiblement contenta i agraïda per haver pogut presentar Sílverti a Nonasp, en el qual, segons va declarar, està inspirada la història de la novel·la i els seus personatges. En acabat la presentació, va ser molta la gent que es va arrimar per comprar el llibre i que l’autora els ho firmés, així com d’altres que ja se l’havien llegit, per comentar-li les seues impressions.

Durant lo transcurs de les no-festes de Nonasp, lo 26 d’agost, va presentar-se al Museu Etnològic lo Mapa de Toponímia i Patrimoni de Nonasp. Aquesta va anar a càrrec de José Ignacio López Susín, Director General de Política Lingüística; José Manuel Salvador, Director General d’Ordenació del Territori; Fernando Taberner, regidor de l’Ajuntament de Nonasp i José Maria Ràfales, president de l’Associació Amics de Nonasp. En finalitzar l’acte, es va repartir gratuïtament entre tots els assistents un mapa de butxaca del terme.

No obstant això, lo dia 21 d’agost, dins de l’acte IV Nit d’Estiu: Secrets i Patrimoni del Terme de Nonasp, Mario Rius i JMa Ràfales, van fer una explicació detallada de tot lo patrimoni que es pot trobar al mapa. A partir d’aquell dia ja es va poder adquirir en un format gran, de 100x70cm. Gràcies a tota esta labor de recuperació del patrimoni i la memòria de Nonasp, ara podem conèixer una mica millor lo nostre terme i preservar la memòria dels que mos van precedir.

Les dos activitats s’han fet dins del programa de l’Agost dels Amics de Nonasp”

El públic omplí l’aforament per saber els secrets i patrimoni del terme de Nonasp. / Amics de Nonasp
Dos moments de la presentació del mapa gran del terme de Nonasp. / A. N.
Un moment de la presentació de ‘Sílverti’. D’esquerra a dreta: l’autora Merxe Llop, Estela Rius i Carles Terès. / A. N.
Ignacio López Susín, Director General de Política Lingüística, en la presentació del mapa toponímic. / A. N.

Tags:

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: