Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

L’IES Matarranya guanya el Concurs de Lectura en Públic dels instituts d’Aragó

// IES Matarraña

Les representants de l’IES Matarranya han estat les guanyadores del quinzè Concurs de Lectura en Públic en la categoria de secundària i els idiomes d’anglès i català. En esta edició s’han presentat 69 centres de tot Aragó i han participat un total de 357 alumnes.

És la primera vegada que el l’IES Matarranya participa en este concurs, organitzat Biblioteques Escolars de la Direcció General d’Innovació del Departament d’Educació, Cultura i Esport, que pretén fomentar la lectura en els centres escolars d’Aragó. De l’I.E.S. Matarranya han participat els dos grups guanyadors formats per tres alumnes de 1r de l’ESO en cada idioma. Per part d’anglès, les alumnes premiades són Ana Tarzan, Tessa Leiva i Lorena Mircea que, coordinades per la seua professora, Ana Estopiñá, van llegir com a text lliure una selecció de Harry Potter. El grup de català va estar representat per Roser Aragonès, Romina Gómez i Anna Samper que, acompanyades amb la seva professora, Pepa Nogués, havien preparat una selecció de poesies del llibre “Davall d’una Olivera” de l’escriptor de la Codonyera, José Miguel Gràcia.

Després de passar una selecció interna al Centre, el passat 12 d’abril es van desplaçar fins a Fraga, una de les seus del Concurs, per a realitzar la fase autonòmica i el proper dissabte 26 de maig rebran el seu diploma de guanyadores a la Festa de la Lectura que tindrà lloc a Saragossa. A més, tenen una cita el dimarts 15 de maig al Centre de Formació Professional Los Enlaces de Saragossa on realitzaran la seua lectura i gravaran un programa per al canal Cole Televisió, aprofitant que serà la setmana de la FP. Els alumnes de perruqueria i maquillatge del centre prepararan a les lectores per la gravació.

La participació en este tipus de convocatòries, així com altres activitats extraescolars lligades a la promoció dels idiomes que s’imparteixen al centre (castellà, català, anglès i francès), com l’English Week, els Intercanvis escolars amb Tours (França), les visites culturals a París o l’Alguer a la Sardenya, formen part dels objectius del projecte lingüístic de centre que s’ha començat a implantar a l’IES Matarranya este curs.

Volem felicitar les alumnes i professores de l’IES Matarranya participants i agrair el seu esforç i dedicació en la preparació del concurs.

 Les guanyadores del concurs de lectura en públic. / IES Matarraña

Tags:

Trackback from your site.

Comments (1)

  • L’IES Matarranya guanya el Concurs de Lectura en Públic dels instituts d’Aragó » Temps de Franja - La Franja

    |

    […] És la primera vegada que el l’IES Matarranya participa en este concurs, organitzat Biblioteques Escolars de la Direcció General d’Innovació del Departament d’Educació, Cultura i Esport, que pretén fomentar la lectura en els centres escolars d’Aragó. De l’I.E.S. Matarranya han participat els dos grups guanyadors formats per tres alumnes de 1r de l’ESO en cada idioma. Per part d’anglès, les alumnes premiades són Ana Tarzan, Tessa Leiva i Lorena Mircea que, coordinades per la seua professora, Ana Estopiñá, van llegir com a text lliure una selecció de Harry Potter. El grup de català va estar representat per Roser Aragonès, Romina Gómez i Anna Samper que, acompanyades amb la seva professora, Pepa Nogués, havien preparat una selecció de poesies del llibre “Davall d’una Olivera” de l’escriptor de la Codonyera, José Miguel Gràcia. Continuar llegint… L’IES Matarranya guanya el Concurs de Lectura en Públic dels instituts d’Aragó » Temps de Fra… […]

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: