Gran Recapte 2018
Campus EbreFolk 2024 Móra d'Ebre

Com ens afecta el canvi climàtic?*

// Quimet Barceló

Amb la posada en marxa del conveni marc de col·laboració entre l’Institut d’Estudis Catalans i l’Associació Cultural del Matarranya signat pels dos presidents el 10 de març de 2018, el passat 16 de juny, al Saló de Plens de l’Ajuntament de Calaceit, va tenir lloc la conferència dictada pel doctor Joandomènec Ros i Aragonès sota el títol: Com ens afecta el canvi climàtic.

 

 

Un moment de la presentació. / Sigrid Schmidt von der Twer

L’acte va ser presentat pel senyor Joaquim Montclús, president de l’Associació Cultural del Matarranya i presidit pel senyor José Manuel Anguera, regidor de cultura de l’Ajuntament de Calaceit.
El senyor Joandomènec Ros, a més de ser actualment el president de l’Institut d’Estudis Catalans, és doctor en Biologia, catedràtic d’Ecologia de la Universitat de Barcelona i una de les autoritats més prestigioses sobre la matèria a Catalunya i a l’Estat espanyol. També gaudeix d’un gran reconeixement internacional.
El doctor Ros, des d’un primer moment, amb un llenguatge científic, però a la vegada, senzill i entenedor, va saber engrescar i captivar l’interès d’un important públic que omplia la sala i que al final, després d’una sonora ovació, li va fer diverses preguntes.
La tesi principal desenvolupada pel doctor Ros va estar en demostrar que el canvi climàtic es produeix no solament per l’acció de l’home, sinó, principalment, perquè el planeta Terra, cada certs períodes de temps, fa unes transformacions i unes depuracions que afecten en gran manera a tots els éssers vius que poblen el planeta i, malgrat la seva intel·ligència, tampoc se n’escapen els humans.
Tocant molt bé de peus a terra, sense fer cap menció apocalíptica, va afirmar que el canvi climàtic ja és aquí i que ens hem de defensar i suportar-lo de la millor manera possible.El públic de la conferència. / Sigrid Schmidt von der Twer Joandomènec Ros, amb Artur Quintana i Joaquim Monclús. / Sigrid Schmidt von der Twer

 

 


* Article publicat a Temps de Franja n. 138 (juliol-agost de 2018)

 

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: