Gran Recapte 2018
Campus EbreFolk 2024 Móra d'Ebre

Cloenda Serretenca del Juliol

// Júlia Llambert Faner

El darrer cap de setmana de juliol s’ha clos amb una encertada presentació d’un bon nombre d’obres necessàries. El dissabte 28 a la llibreria Serret de Vall-de-roures el perpinyanès en Joan Lluís Lluís va signar exemplars del seu llibre Jo sóc aquell qui va matar Franco, Premi sant Jordi de l’any passat, que heu de llegir de totes passades, i que precisament per ser una ucronia, és de plena actualitat. A la vesprada en els jardins toscans dels casals mudèjars de la Torre del Visco na Montse Castellà va fer un concert de presentació del seu darrer disc Punts de llibre.

 A l'Hostal de la Societat d'Arenys de Lledó els participants 
a la trobada del 29 de Juliol./ Sigrid Schmidt von der Twer


En Joan-Lluís Lluís signa Jo soc aquell qui va matar Franco.
/ Sigrid Schmidt von der Twer 

El diumenge 29 pel matí s’havia programat la presentació per en Joan Lluís Lluís del seu Premi Sant Jordi 2017, abans esmentat, als locals de l’associació privada El Galeró d’Arenys de Lledó, però no va ser possible perquè els del Galeró no volien que als seus locals es presentés una obra titulada: Jo soc aquell qui va matar Franco. L’acte s’hagué d’ajornar per a la vesprada al restaurant arenyenc L’Hostal de la Sociedad. Mentre no es podia fer la presentació del llibre d’en Joan Lluís a Arenys, a Vall-de-roures, a la llibreria Serret, uns quants dels autors del llibre Ebre. Relats d’una batalla en signaven exemplars.

A la vesprada a Arenys, a l’Hostal de la Sociedat, Manel Gallén, batle d’Arenys, obri amb un breu parlament, on parlà de la impossibilitat d’aquell matí de presentar la novel·la d’en Joan Lluís, els actes de la vesprada. El primer llibre tractat va ser Ebre. Relat d‘una batalla, amb 22 relats, ben vívids, per part d’autors ebrencs d’aquella tan controvertida lluita d’ara fa 80 anys, i tan ben il·lustrada per en Toni Térmens, on, si en feu una lectura atenta, hi descobrireu molts sorprenents detalls. Seguiren en Jordi Llavina i en Joan Elies Adell, escriptors i activistes culturals de llarga brega, en Jordi Llavina pels seus molts anys al Museu de l’Espluga de Francolí i en Joan Elies Adell de cap de la delegació de la Generalitat de Catalunya a l’Alguer i des de fa poc Director de la Institució de les Lletres Catalanes, doncs aquests dos es contrapresentaren els poemaris –L’Ermita d’en Jordi i Res no és personal d’en Joan Elies, en un divertit duet.

En Joan Lluís Lluís pogués finalment presentar el seu Premi Sant Jordi Jo soc aquell qui va matar Franco. En va parlar breument i sobretot ens va fer un magnífic i amarg relat del seu difícil camí d’escriptor i ciutadà francès de llengua catalana. Si en Joan Lluís presentava el màxim premi literari en llengua catalana, n’Artur Quintana ho feu del màxim premi literari en llengua catalana per un autor aragonès, El Guillem Nicolau 2017, que ha guanyat en Màrio Sasot amb Espill trencats, autobiografia novel·lada dels primers trenta anys d’aquest escriptor ben conegut dels lectors de Temps de Franja. Clogué l’acte l’andorrana de les Escaldes, amb arrels matarranyenques, Pilar Burgués amb Vacances de xics on explica la seua vida d’infantesa a la Torre –la del Comte.A la Llibreria Serret de Vall- de-roures: d'esquerra a dreta Joan Elies Adell, 
Montse Castellà. Octavi Serret, Joan-Lluís Lluís i Artur Quintana.
/ Sigrid Schmidt von der Twer


Esriptors de les Trobades davant de la LLibrería Serret a Vall-de-roures.
/ Sigrid Schmidt von der Twer


Presentació a Arenys de Lledó del llibre de Pilar Burgués Vacances de xics 
i a la seua dreta Artur Quintana presenta Espills trencats de Màrio Sasot.
/ Sigrid Schmidt von der Twer


A l'Hostal de la Sociedad d'Arenys de Lledó els participants 
a la Trobada del 29 de Juliol./ Sigrid Schmidt von der Twer


Tags:

Trackback from your site.

Comments (1)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: