Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Trobada d’empresaris i estudiants a la Comarca*

// Josefina Motis

L’associació d’Empresaris de la Llitera ha posat en marxa un programa per apropar el món empresarial de la comarca a la joventut i donar a conèixer les diferents possibilitats empresarials existents al territori. El programa porta per nom “Conócenos 2020”, i hi han participat 25 empreses i 900 estudiants d’ESO, Batxillerat i cicles formatius.
El passat mes de gener, l’Associació d’Empresaris de la Llitera va fer una presentació a l’Espai Cultural l’Abadia d’Albelda, on diferents membres de l’Associació d’Empresaris de la Llitera, acompanyats per representants de centres educatius i de mitjans de comunicació local, van explicar el projecte i van presentar tota una sèrie de possibilitats laborals en l’àmbit comarcal.

Un moment de la trobada. / Associació d’Empresaris de la Llitera

Cruz Isábal, presidenta de la Associació, va destacar que els pilars fonamentals del programa “Conócenos” són donar a conèixer la gran varietat d’empreses que hi ha a la comarca, acostar la realitat de les empreses a les famílies, i la necessitat de donar valor no només als llocs de treball que requereixen formació universitària, sinó també als oficis especialitzats. Segons ella, s’hauria de procurar trobar un equilibri entre les diferents categories ocupacionals que s’ofereixen a la comarca i donar més valor a la formació secundària i professional.
José Angel Mur, membre de l’Associació, explicà que els municipis que formen part d’aquest projecte son Binèfar, Tamarit, Altorricó, Esplús, Albelda, Sant Esteve i Alcampell. Els centres educatius que hi participen són el IES La Llitera, IES Sierra de San Quílez (Binèfar), Colegio Virgen del Romeral (Binèfar), Colegio Salesiano Santo Domingo Savio (Montsó), cosa que representa un total d’uns 900 estudiants d’entre 14 i 18 anys. Pel que fa a les empreses, es van presentar fins a 25 empreses de diferents sectors, com publicitat i comunicació, comerç, construcció, alimentació, industria agroalimentària i càrnica, ramaderia, informàtica, electricitat, salut, etc.
Cira Pallarés, representant de la empresa Carn Nature d’Albelda, va dir que participa en el programa “Conócenos” amb l’objectiu de trobar personal adequat per les diferents àrees de la seva empresa, i està convençuda que els i les joves son essencials per al futur empresarial de la comarca.
Finalment, Arcadi Calderó, director de IES La Llitera (de Tamarit), va ressaltar que a la comarca hi ha un cert desequilibri entre els nivells de formació existents i l’oferta laboral, amb un mercat laboral saturat de universitaris que no troben el seu lloc, mentre que els perfils tècnics més sol·licitats tenen dificultats per a ser ocupats.
En definitiva, una molt bona iniciativa, que ja porta tres edicions, organitzada per l’Associació d’Empresaris de la Llitera en col·laboració amb municipis i instituts d’ensenyament secundari de la comarca.

 

Presentació de ‘Conócenos 2020’. / A. E. L.

 


Publicat a Temps de Franja n. 145, abril 2020

 

Tags:

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: