Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Promeses de noves infraestructures viàries a la Llitera Alta

// Josefina Motis

La carretera A-2218 que uneix Saganta amb Castellonroi i que va cap a Valldellou, travessa el poble de Castellonroi per una via molt estreta, per la que camions i vehicles circulen amb dificultat i han de maniobrar per a no topar amb els balcons de les cases. Per aquest motiu, molts vehicles han de fer un camí més llarg per anar a trobar la N-240, que passa pel nord-oest, per a després retornar i passar pel mig del poble. Fa molt de temps que resulta evident que condicionant aquell camí, s’evitaria la incomoditat dels habitants i de les persones que circulen de tenir que passar pel mig del poble. També es facilitaria la circulació cap a Valldellou.

Els alcaldes de la zona no tenen competències municipals pera dur a terme aquesta infraestructura, però recentment han acordat amb la Diputació Provincial d’Osca de transformar el camí en una circumval·lació que connectarà la A-2218 amb la N-230, tot evitant passar pel mig dels pobles.

Pel que pareix, els habitants de Castellonroi veuran complida aquesta important demanda que evitarà el pas de desenes de vehicles grans pel mig del poble. La Diputació Provincial d’Osca invertirà més d’un milió d’euros en aquest projecte, que teòricament quedarà enllestit en poc més d’un any. A primers de març d’enguany, la Diputació provincial d’Osca tancava el termini per a que les empreses presentessin les seves ofertes. L’empresa adjudicatària tindrà 10 mesos per a concloure l’obra, tot convertint en via transitable un camí, amb una longitud de quasi dos quilòmetres i una amplada de sis metres i mig.

Es una obra important entre les actuacions destacades de la Diputació en matèria de carreteres per a facilitar la millora de les vies de comunicació en l’àmbit rural. En aquest sentit, cal agrair que Miguel Gracia, l’aleshores President de la Diputació Provincial d’Osca, valorés la rendibilitat de l’obra en termes més socials i de seguretat per a usuaris i veïns, més que no pas en termes estrictament econòmics. Es tracta d’atendre el mon rural i també la seguretat dels conductors que circulin per aquestes vies. Un encert.Una panoràmica primaveral de Castellonroi. / Ajuntament de Castellonroi

Tags:

Trackback from your site.

Comments (1)

 • Avatar

  Josefina Motis

  |

  Sembla que el començament del escrit quedaria mes clar aixi:

  Es interesant la informació i noticia de la millora dels voltants de Castellonroi on hi ha un camí al NO que comunica la carretera secundaria A-2218 amb la via principal. N-230

  Condicionant el camí la circulació aniria directament a la carretera principal i s’evitaría la incomoditat dels habitants i dels que circulen de tenir que passar pel mig del poble . També es facilitaria la circulació cap a Baldellou.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: