Gran Recapte 2018
Campus EbreFolk 2024 Móra d'Ebre

La primavera cultural d’Altorricó*

// Josefina Motis

Les noticies que es publiquen sobre els pobles de la Llitera mostren una comarca amb abundants activitats culturals, amb pobles compromesos amb la seva historia, el progrés i amb l’entorn.

És el cas, per exemple, del poble d’Altorricó, on durant aquesta passada primavera han dut a terme una programació cultural d’altura. Va començar el passat abril (19-21), quan es va celebrar la XLII edició de la Primavera Cultural d’Altorricó. Les jornades van comptar amb la presentació d’un llibre infantil “Julito y el Circo Ambulante” per part del seu autor, Luis Pisa, qui va fer ballar grans i petits amb la presentació de la història. L’acte va ser moderat per Inés Menéndez.

Aquella mateixa nit, a una Sala d’Actes plena fins a la bandera, es va fer la presentació del documental ‘Decían que era bruja’, de la fotoperiodista local Judith Prat. L’acte va comptar també amb la projecció d’una selecció de fotos de la seva exposició ‘Brujas’, un tema del que la fotoperiodista n’ha fet una profunda investigació. Es va valorar molt positivament la presencia de Judith Prat i la seua capacitat per a rescatar històries sobre el tema del que és especialista i investigadora.

El dissabte 20 d’abril hi va haver una tarda molt animada amb la celebració anticipada del Dia d’Aragó i del Dia del Llibre. Es va gaudir de l’exposició i venda de llibres, a mes de detalls de Sant Jordi fets pels alumnes de l’escola d’Altorricó. Es va fer també un recorregut pels carrers del poble guiat pels membres de ‘Peliagudo’, un espectacle d’art i circ basat en les llegendes d’Aragó.

El dia de Sant Jordi estava previst fer la celebració del 36 aniversari de la Associació de dones d’Altorricó, que havia d’iniciar-se al dematí amb una missa a la Parròquia amb la benedicció de roses, i després estava previst fer un dinar i ball al Pavelló municipal organitzat per aquesta Associació de dones.

El primer cap de setmana de maig, organitzat pel Ajuntament d’Altorricó, es van fer les jornades meteorològiques del poble. Pel divendres 3 de maig estava programada conferència “Hablemos del agua.Hidrometeorologia” al saló d’actes de la Casa Cultural, a càrrec de la científica ambiental, climatòloga i meteoròloga Sílvia Ferrer, la. El dia 4 a la tarda en aquell mateix saló estava projectat l’espectacle familiar “Cuentagotas” a càrrec de la companyia saragossana “Binomio Educación y Teatro”.

Com es pot observar, la primavera a Altorricó ha estat ben dotada d’actes lúdics i culturals força interessants, que mostren l’empenta d’un poble sempre actiu i d’una societat amb ganes de participar en actes culturals.

Plaça Major d’Altorricó. / Pep Espluga

Tags:

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: