Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Premi Nacional de recerca de Batxillerat*

// Rosa Arqué

La Societat Espanyola de la Ciència del Sòl, entitat científica del CSIC fundada l’any 1947, convoca un concurs a nivell nacional amb l’objectiu de promoure entre l’alumnat de Batxillerat el coneixement científic del sòl i introduir al mateix temps la recerca científica com a element de sensibilització sobre el patrimoni del sòl, un component indispensable per al esser humà.



Lucía Iglesias i Fernando Teijeira Romón. / IES Baix Cinca

 

Enguany la guanyadora d’aquest concurs nacional a estat Lucía Iglesias Abarca, alumna de l’IES Baix Cinca de Fraga. La jove científica, acompanyada pel seu professor de Biologia i tutor del treball Fernando Teijeira Romón, va presentar un estudi sobre l’efecte que tenen en la biodiversitat microbiana els cultius ecològics de diversos fruiters i cereals. Concretament, va comparar sòls de produccions ecològiques i sòls d’agricultura convencional, i va caracteritzar bactèries i fongs filamentosos mitjançant proves bioquímiques per veure la seva activitat biològica. Els resultats evidencien que a les finques d’agricultura ecològica els sòls presenten més riquesa biològica que a les finques convencionals i segons les conclusions de l’estudi, els cultius ecològics són més sostenibles i marquen el camí que s’ha de seguir si volem reduir la nostra petjada ecològica en un planeta en què el canvi climàtic ja no ens dona marge per a badar.

El premi del concurs consisteix en l’assistència al XXII Congrés Llatinoamericà de la Ciència del Sòl, a Montevideo (Uruguai) que ha tingut lloc aquest mes d’octubre. En el marc d’aquest congrés, la Lucia Iglesias ha presentat la seva ponència i ha viscut una experiència única i molt motivadora que pot marcar la seva vida acadèmica.

 



Lucía Iglesias. / IES Baix Cinca

 


*Publicat a Temps de Franja n. 143, novembre 2019

 

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: