Gran Recapte 2018
Campus EbreFolk 2024 Móra d'Ebre

Poesia intercultural

//Rosa Arqué

El dia 15 de maig es va celebrar a l’IES Bajo Cinca de Fraga la VII edició de Poesia Intercultural. A nivell pedagògic, el projecte busca treballar la poesia i les llengües dins de les classes, millorar l’expressió oral de l’alumnat i mostrar una part de la cultura de les persones de diferents orígens que conviuen al centre. A nivell humà, es pretén crear un espai de convivència on les llengües són la clau que obre les portes d’ una activitat cultural que afavoreix los valors de convivència, respecte i dignitat per a totes les persones que viuen al Baix Cinca.
Tota la comunitat educativa col·labora per organitzar l’acte i el resultat és sempre enriquidor. Enguany es van llegir poemes de més de 30 autors en 8 llengües diferents i va ser l’any on la participació de l’alumnat ha estat més nombrosa. L’acte es va dividir en dos parts i a l’intermedi es van provar postres de diferents països que les famílies de l’Institut i d’altres persones havien preparat per aquell dia. Així que lo te àrab, los pastissos búlgars i el cóc de Fraga van endolcir als lectors i van fer encara més agradable la sessió.
Lo projecte ha aconseguit obrir les instal·lacions de l’institut a tota Fraga i per aquest motiu també es va comptar a la sessió poètica en lectors particular o d’associacions com el grup de lectura de gent gran o el del taller de dones de Càrites.
La nostra llengua va estar representada pels poemes de Desideri Lombarte i Joana Raspall. Concretament, els alumnes de 3r d’ESO van llegir La vida se me’n va, Sorolla’t i poca son, Lluny de tu, Ara vindrà i Bugadera.

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: