Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate
  • Inici
  • Territoris
  • Baix Cinca
  • Les Festes de Sant Blas i Santa Águeda de Mequinensa es presenten a FITUR com a Festa d’Interès Turístic d’Aragó

Les Festes de Sant Blas i Santa Águeda de Mequinensa es presenten a FITUR com a Festa d’Interès Turístic d’Aragó

// Rosa Arqué

Les activitats de les Festes de Sant Blas i Santa Àgueda van ser declarades Festa d’Interès Turístic d’Aragó i la seva presentació s’ha aprofitat per a donar a conèixer un atractiu turístic de la localitat, una tradició de més de 300 anys d’història.

A Madrid, Evaristo Cabistañ, president de la Comarca del Baix Cinca  destacava el potencial del municipi com a destinació turística per les dos grans masses d’aigua que afavoreixen la pràctica d’esports nàutics i de pesca, i també per la cultura, amb els Museus de Mequinensa i la Figura de Jesús Montcada. Cabistañ recordava les Festes són “una festivitat entre religiosa i pagana en la qual els veïns, abans de la Quaresma, aprofiten per a gaudir de la vida”.

Per la seva part Magda Godia, l’alcaldessa de Mequinensa, mostrava la seva satisfacció, tant a la Comarca del Baix Cinca com al Govern d’Aragó, per la Declaració d’Interès Turístic d’Aragó “que posa a unes Festes amb 3 segles d’història on es mereixen”. Godia recordava que les Festes estan organitzades per dones, a través de les Comissions de Sant Blas i Santa Àgueda, i l’Ajuntament, i destacava la creativitat i el bon treball de les persones que confeccionen les disfresses de manera artesanal. Seguidament, va explicar els detalls organitzatius de les Festes, que són el fruit d’un treball col·lectiu i que estan obertes a la participació de tothom.

Mercedes Andreu i Carmen Roca, membres de les comissió de les Festes, van convidar a la gent que va acudir a l’estand a visitar Mequinensa i conèixer les Festes. També van explicar l’elaboració de les coques típiques i en van repartir als visitants.

El color, el van aportar les disfresses que es van poder veure per diferents pavellons de FITUR i que van agradar molt al públic per la seva vistositat.

  

 

 

 

/ Ajuntament de Mequinensa

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: