Gran Recapte 2018
Campus EbreFolk 2024 Móra d'Ebre

L’Angorfa. Una nova publicació a la Franja*

// Jacinto Bonales

Mequinensa. El passat dia 2 de desembre es va presentar al públic una nova revista editada per l’associació Grup d’Investigació Coses del Poble. Es tracta de l’Angorfa un anuari de caire cultural, científic i divulgatiu que neix com a resposta de l’entitat al desig de mantenir i ampliar la vitalitat de l’activisme cultural a Mequinensa. Aquest any 2018 l’entitat ha commemorat els seus 25 anys d’existència fent un balanç de la seva actuació i encetant un debat sobre quin caire ha de prendre l’entitat en els propers anys. Conscients de l’existència al poble de gent de diferents generacions amb inquietuds culturals, Coses del Poble ha optat per la creació d’un anuari que fes de pont entre els creadors i investigadors d’una riba, i els lectors de l’altra. És a dir, una plataforma d’expressió al temps que un pont de divulgació, que facilitin el contacte entre els investigadors de llarg recorregut i els joves novells en el camp de la recerca. No endebades, al primer número de la revista hi ha autors nascuts en sis dècades diferents, des de la de 1940 fins la de 1990.

La revista es presenta com a multidisciplinar, i en el seu primer número hi trobem articles de dialectologia (Hèctor Moret), història (Miguel Ibarz), patrimoni cultural (Jacinto Bonales), etnologia i lèxic (Maite Moret), arqueologia (Raul Guardiola), biologia (Elena Montori, Alfonso Maíllo), literatura (Montse Castellà) i biografies (Andreu Coso), així com espais de ressenya de llibres (Francisca Vilella), numismàtica (Paco Luis Copons), art (José Nicolau) i un toc d’humor (Batiste Estruga).

L’associació Coses del Poble té programat fer la crida pública a articles pel proper número a començaments de l’any 2019, dins un nou curs ple d’activitats com el segon cicle de Tallers d’Història, dedicats enguany a la història de gènere; les cinquenes jornades d’arqueologia i patrimoni; una nova edició de Cultura al Carrer, i la primera trobada d’estudis mequinensans. 

/ Ajuntament de Mequinensa


*Publicat a Temps de Franja n.140, gener de 2019

 

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: