Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Jordi Estruga i Estruga, fill adoptiu de la vila de Mequinensa

// Andreu Coso

Dissabte 7 d’octubre, Jordi Estruga i Estruga, barceloní fill de mequinensans, va ser nomenat fill adoptiu de la Vila de Mequinensa, en un acte portat a terme al Saló de Plens de l’Ajuntament.
A l’acte, presidit per l’alcaldessa de Mequinensa Magda Godia, va comptar amb la presencia dels membres de la corporació municipal, la família de Jordi Estruga i nombrosos amics i veïns de la vila.
Va obrir l’acte l’alcaldessa Magda Godia amb unes breus paraules de presentació i seguidament és va fer recorregut per la vida de Jordi Estruga centrat en la seua relació amb la vila i els seus habitants citant nombrosos exemples sobre la seua implicació, generositat i estima per Mequinensa.
L’acte va continuar amb la lectura, per part de la secretaria de l’ajuntament de l’acord del plenari pel qual es va aprovar per unanimitat el nomenament de Jordi Estruga com a fill adoptiu de Mequinensa i el lliurament per part de l’alcaldessa d’un pergamí i una medalla commemorativa.
Es va acabar l’acte amb les paraules d’agraïment d’un emocionat ja fill predilecte qui va dedicar unes paraules als seus pares dedicant-los aquest reconeixement.
Com a cloenda d’aquest homenatge a Jordi Estruga es va portar a terme a la Sala Goya un concert, interpretat al piano per Carles Marigó, en una primera part dedicada als compositors mequinensans Joan Barter, José Ferrer i José Soler Casabón i en una segona part, a compositors que van ser coetanis als autors mequinensans, com ara Antonio de Cabezón, Pablo Bruna, Antonio Soler, Isaac Albéniz i Enrique Granados.
Jordi Estruga i Estruga va nàixer al barri de Gràcia de Barcelona el 25 de juny de 1934. La seva època més llarga, com a professional, la va desenvolupar als Laboratoris Ferrer. L’any 1960 comença a treballar als laboratoris com a cap d’exportació i al poc temps esdevé persona de confiança de Carles Ferrer Salat ocupant diversos càrrecs d’alt nivell, com ara el de Director General (Divisió Interna), Director General Ferrer Internacional, Director General de Ferrer Pharma Internacional. Membre dels Consells d’administració i Apoderat General de les múltiples societats del Grup Ferrer Internacional S A, a Espanya, Alemanya, Mèxic, Brasil, Bèlgica, Irlanda, Portugal, Grècia, Veneçuela i Perú. Es jubila el 2001.
Des de 1961 és soci del Cercle d’Economia del que va ser també membre de la Directiva. Des de 1966 fins l’actualitat és Soci de la lliga Econòmica de Cooperació Europea. Des de 1979 fins l’actualitat és Soci de l’Asociació de Bibliofils de Barcelona i, des de 1993, també membre de la junta directiva. I des de 1997 president, càrrec aquest que ha deixat recentment. Des de l’any 2000 és soci de l’Associatión Internacionale de Bibliophilie amb seu a París, i des de el 2008 Membre del Consell d’Administració.
Des de el 2001 Acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Bones Lletres per Mequinensa.
En diferents èpoques ha sigut col·laborador, en temes d’economia, a diaris com la Vanguardia, Diario de Barcelona i Noticiero Universal.
Col·leccionista reconegut de llibres, gravats i cartografia. Autor de diferents obres sobre cartografia de la que Jordi té la col·lecció privada més important de Catalunya. El 2012 es va editar del llibre El tresor cartogràfic de Catalunya. Els mapes més antics, segles XVII del que, que va ser tot un esdeveniment cultural a Catalunya, del que Jordi n’és l’autor.

 Jordi Estruga amb la seua família i l’alcaldessa de Mequinensa. 
(Foto: Ajuntament de Mequinensa)

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: