Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Els alumnes de la Franja reben el certificat B2 de català

// Rosa Arqué

Un total de 187 alumnes de centres de secundària d’Aragó han obtingut el certificat que reconeix l’equivalència entre el títol de Graduat en ESO i el nivell intermedi de català (B2) després d’haver cursat i aprovat la matèria de Llengua catalana durant l’Educació Secundària Obligatòria i, com a mínim, en quatre cursos de l’Educació Primària. Els estudiants que han obtingut el certificat van estudiar a l’IES Bajo Cinca, Ramón J. Sender i Col·legi Santa Ana, de Fraga; l’IES La Llitera de Tamarit de Llitera; l’IES Baix Matarranya, de Maella; l’IES Joaquín Torres, de Mequinensa; l’IES Baltasar Gracián de Graus, amb seu a Benavarri, i l’IES Matarraña, de Vall-de-roures.

Aquest reconeixement és fruit del Protocol de Coordinació signat per primer camí en 2003 entre el Govern d’Aragó i la Generalitat de Catalunya per al desenvolupament d’accions coordinades en matèria d’ensenyament i que es va renovar per última vegada el 30 de setembre de 2016.

A l’acte de lliurament de certificats, que va tindre lloc el dia 17 de desembre a l’IES Bajo Cinca de Fraga, hi van acudir la directora general de Planificació i Equitat, Ana Montagud Pérez, i el director general de Política Lingüística, José Ignacio López Susín.

En l’acte van participar també, juntament amb els dos directors generals, la directora de l’IES Bajo Cinca de Fraga, Rosa Arqué, la directora de l’IES R. J. Sender de Fraga, Irene Agustín, el director de l’IES La Llitera, Arcadi Calderó, la cap d’estudis de l’IES Joaquín Torres de Mequinensa i la professora de català de la EOI Ignacio Luzán de Montsó en representació del seu centre.

Els discursos que els alumnes van poder escoltar, van estar tots encarats cap a la riquesa lingüística aragonesa i van ressaltar el valor afegit que constitueix, per a la formació de l’alumnat, l’obtenció d’aquest certificat. Cal recordar que els alumnes que estudien català a la Franja, ho fan en general suportant més hores lectives que els que no l’estudien perquè és una matèria voluntària. A l’acte també es va fer present la petició dels professors de poder certificar un nivell C per aquell alumnat que aprovi català a Batxillerat. El Govern d’Aragó ja coneixia aquesta petició i esperem que algun dia s’hi pugui arribar perquè l’esforç dels alumnes i les famílies s’ho mereix.

 

DG de Planificació, DG Política Lingüística i Directora IES Bajo Cinca. / Dani Gallinad
Saló d’actes de l’IES Bajo Cinca. Públic assistent a l’acte. / D. G.
Alumnat de l’IES Ramon J. Sender de Fraga. / D. G.
Alumnat de l’IES Bajo Cinca de Fraga. / D. G.


Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: