Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

El “Rovell” de Moncada

// Jacinto Bonales

De nou, tres anys després de baixar el teló de l’obra D’un temps, d’un poble, el grup de teatre amateur de Mequinensa, Garbinada, puja als escenaris amb una nova adaptació dels textos de Jesús Moncada. Entestats en el cèlebre autor local, el grup teatral de l’Associació La Dona Mequinensana reprèn diferents contes de l’autor de l’Ebre adaptats per l’ocasió de mans de Pilar Arbiol, per narrar-nos una jornada gairebé caòtica i necessàriament satírica de la vida del Poble Vell que rep el títol de El rovell de l’ou. Els personatges moncadians tornen a la vida, per sort només sobre les tarimes, amb el fil conductor d’un banc de carrer, imatge impertèrrita d’un temps que s’escola pels vitralls mal ajustats dels finestrons dels antics carrers. De la matinada a la nit, l’ull de vidre del Tomàs d’Atura, l’origen de les espècie, la metafísica sota les acàcies, les obres piadoses, nigra sum i la carta de Mallol Fontcalda s’entreteixeixen per abocar al pati de butaques una crítica social i humana que, malgrat redactada fa unes dècades, encara està de plena actualitat.

Sota la direcció d’Angelines Hermenegildo i de Magda Godia, l’obra es va estrenar el novembre del passat any com a clausura del primer festival de teatre amateur de Mequinensa, sent programada la reestrena el 16 de febrer, després de la qual el grup iniciarà la representació pels pobles de la contrada, començant per Favara.

 Un moment de l'obra. / Ajuntament de Mequinensa

Tags:

Trackback from your site.

Comments (2)

 • El “Rovell” de Moncada » Temps de Franja - La Franja

  |

  […] De nou, tres anys després de baixar el teló de l’obra D’un temps, d’un poble, el grup de teatre amateur de Mequinensa, Garbinada, puja als escenaris amb una nova adaptació dels textos de Jesús Moncada. Entestats en el cèlebre autor local, el grup teatral de l’Associació La Dona Mequinensana reprèn diferents contes de l’autor de l’Ebre adaptats per l’ocasió de mans de Pilar Arbiol, per narrar-nos una jornada gairebé caòtica i necessàriament satírica de la vida del Poble Vell que rep el títol de El rovell de l’ou.  Continuar llegint: El “Rovell” de Moncada » Temps de Franja […]

  Reply

 • Avatar

  Ramon Mesalles

  |

  Dades de actuacions i lloc

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: