Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

El Baix Cinca demana més transport públic

// Rosa Arqué

Responsables municipals de les tres localitats demanen al Govern d’Aragó i al Ministeri de Foment una solució i plantegen que es millori la problemàtica de la connectivitat amb Saragossa, Barbastre, Osca, Lleida i amb les altres localitats del Baix Cinca.

La situació és molt preocupant i els usuaris del transport públic, a la nostra comarca només bus, veuen com a la qualitat del servei empitjora cada camí més sense que ningú trobi solucions. A l’abril la línia d’autobús que uneix Mequinesa i Lleida, i que passa per Torrent de Cinca, Fraga i Alcarràs, va sofrir pèrdues de freqüència i, com apunta Magda Godia, alcaldessa de Mequinensa, això genera una situació que afecta a col·lectius vulnerables i amb menys recursos i ha provocat queixes dels usuaris.

 Els alcaldes de Fraga, Mequinensa i Torrent de Cinca. / Ajuntament de Mequinensa

 

Al mes de juny els alcaldes de Fraga, Torrent i Mequinensa ja es van reunir amb el director general de mobilitat i infraestructures del Govern d’Aragó que els va dir que era una línia que depenia directament del Ministeri de Foment perquè circulava per dos comunitats autònomes i, en conseqüència, la solució l’havia de donar Madrid “que no estava molt per la labor”, va afirmar Evaristo Cabistañ, alcalde de Torrent de Cinca i President de la Comarca del Baix Cinca. El President va demanar a l’administració central i a l’autonòmica, que en virtut del conveni que tenen signat, “es coordinin per solucionar aquest problema” que es complica per les competències i que és una “incongruència total des del punt de vista dels usuaris”.

Ricardo Alcañiz, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Fraga i alcalde en funcions, lamentava que amb decisions com aquesta “no s’ajuda a vertebrar el territori ni a fixar població”. Tots els responsables polítics van coincidir a sol·licitar la “restitució total del servei”

A més van fer referència a la necessitat d’elaborar un Pla de Mobilitat Comarcal per estudiar millores del transport públic al nostre territori, potser així es podrien defendre millor línies i freqüències indispensables per poder anar i vindre des de totes les localitats comarcals, amb horaris sensats, a Saragossa, Lleida, Osca, Barbastre, etc.

Tags:

Trackback from your site.

Comments (1)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: