Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Brots de Covid-19 a la Franja

// Rosa Arqué

Aquesta setmana s’havien previst canvis a la nostra vida confinada i per això mateix tothom mostrava alegria i il·lusió per veure què era això de la nova normalitat que ens havien promès. Desgraciadament, l’afany per eixir del túnel de la Covid-19 ens ha durat poc a la Franja, almenys en una bona part del nostre territori.

Les autoritats ho havien avisat, els epidemiòlegs ho anunciaven i tots sabíem que la possibilitat dels rebrots existia i que l’alerta havia de ser màxima. Però l’alegria ha durat tan poc i el risc és tan alt que ara mateix es respira un aire de tristor i por pels nostres carrers.

És veritat que la situació no ajuda mica ja que l’estiu invita a sortir i a socialitzar, la fruita multiplica la feina a la zona i la calor mos fa pensar que tots los problemes de la Covid s’han socarrat. Però la realitat és ben diferent i aquesta setmana n’hem tingut la prova perquè quatre comarques aragoneses han presentat brots de coronavirus i han hagut de recular, en diversos aspectes, una fase de la desescalada. El Govern d’Aragó ho va deixar clar i va publicar una ordre per mirar de tallar la transmissió del virus d’una manera eficaç tot establint mesures sanitàries més restrictives al Baix Cinca, La Llitera, Cinca Medio i Baix Aragó-Casp.

La col·laboració entre les administracions i la coordinació sanitària són la clau per detectar contagis i evitar que el virus pugui escampar-se encara més pel nostre territori. De moment, una important empresa de Saidí ha tancat temporalment, en plena campanya de fruita dolça, per evitar més contagis, i s’estan fent PCR als treballadors i als seus contactes per anar tallant la cadena de transmissió. S’ha de dir que moltes de les persones afectades pel brot són joves i asimptomàtiques, així que s’ha d’actuar ràpid per detectar-les i aïllar-les.

Al Baix Cinca les empreses, ajuntaments i Comarca treballen amb força per aplicar i fer respectar les mesures que s’han marcat des del Govern. El control sanitari per part dels centres de salut, metges i infermeres, la vigilància i l’aïllament, a més de la responsabilitat col·lectiva, poden fer que aquesta setmana sigui un malson dins del camí cap a l’enyorada nova normalitat.

 

La consellera de sanitat, la caspolina Sira Repollés, en la visita d’ahir 24 de juny a les comarques afectades pel rebrot. / Aragón_hoy

 

 

 

Tags:

Trackback from your site.

Comments (1)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: