Gran Recapte 2018
Campus EbreFolk 2024 Móra d'Ebre

Acte de lliurament dels premis literaris del Govern d’Aragó

// Rosa Arqué

La gala es va celebrar el dia 20 d’octubre a l’ IAACC Pablo Serrano de Saragossa i hi van assistir tots els premiats, Mayte Pérez, la Consellera d’Educació, i els directors generals de Cultura, Nacho Escuín, i de Política Lingüística, José Ignacio López Susín.
Enguany, el Govern d’Aragó ha aconseguit que els premis recuperessen la dotació econòmica que van perdre anys enrere i ho ha fet gràcies a l’esforç propi i de diverses empreses. Els autors i editors premiats van ser José Ramón Ayllón (Premi Miguel Labordeta), La península de Cilemaga (Llibre millor editat), Luis Felipe Alegre (Trajectòria professional), José Solana Dueso (Premi Arnal Cavero, en aragonès) i Mario Sasot (Premi Guillem Nicolau, en català).
Mario Sasot, deSaidí, va recollir el premi Guillem Nicolau per la seva novel·la EspillsTrencats, un relat en el qual juga un paper decisiu la memòria i la xarxa de relacions familiars i de veïnatge tant en l’entorn rural com en l’urbà –amb especial presència de les ciutats de Saragossa i Barcelona– en l’ època de la Transició, amb un llenguatge que recull la riquesa i les peculiaritats del català de la zona del Baix Cinca.
L’escriptor José Solana Dueso va recollir el Premi Arnal Cavero 2017 per la seva obra El siñor de Sant Chuan, valorat pel jurat per la seva qualitat expressiva i la seva capacitat per reconstruir en la ficció episodis, personatges i contextos situats en un temps convuls i d’alt interès per les seves implicacions socials.
El Premi Miguel Labordeta, que pretén estimular la creativitat literària en castellà en el gènere de poesia, va ser per a l’escriptor José Ramón Ayllón Guerrero, per la seva obra Climogramas de estación emocional.
Els premis enclouen una dotació de 3.000 € i la publicació de l’obra literària.

 



Màrio Sasot recollint el premis de la mà de Mayte Pérez
(Foto: Govern d’Aragó)

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: