Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Editorial Temps d’Escola 3

El premi Desideri Lombarte 2017 que lliura el Departament de Cultura, Educació i Esports del Govern d’Aragó ha recaigut en la figura del Seminari Autonòmic de professors i professores de llengua catalana per a l’Aragó per “la seva inestimable contribució a la normalització de la llengua catalana a Aragó i la seva influència en l’elaboració de la normativa aragonesa en matèria lingüística”.
Des de 1984, els professors que han desenvolupat la tasca de l’ensenyament d’aquesta matèria s’han reunit per coordinar els criteris pedagògics dels docents aragonesos de l’àrea de llengua catalana, han confeccionat materials i recursos adaptats a les necessitats i la realitat lingüística aragonesa. El Seminari abasta tot el professorat de llengua catalana de totes les etapes educatives i de tot el territori aragonès catalanoparlant, dels seus inicis en els anys vuitanta fins l’actualitat, contribuint a formar pedagògicament el professorat de l’àrea de llengua catalana i col·laborant en la dinamització cultural d’aquesta llengua entre l’alumnat.
L’acte de lliurament del premi es va viure a la Llitera, concretament al Campell. Per als professors és un doble premi. Per un costat, un premi a la professió. Però per un altre va ser un premi a la diversitat lingüística d’Aragó.
En representació dels professors, va aplegar el premi Josep Lluís Seira, que és mestre d’Albelda. A continuació van pujar a l’escenari tots els professors que van estar presents a l’acte. Durant l’acte va actuar el cantautor de Saidí, Anton Abad, un dels músics més reconeguts de la Franja.
L’any passat, i en el primer premi Desideri Lombarte, la DGA va distingir Artur Quintana i José Bada, dues personalitats que representen el treball que s’ha fet a Aragó per les llengües, un des de la política i l’altre des de la cultura.

 

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: