Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Gala 2023 de l’Institut d’Estudis del Baix Cinca

// Redacció

Un any més, l’Institut d’Estudis del Baix Cinca, centre col·laborador de l’Instituto de Estudios Altoaragoneses, convoca socis i simpatitzants a la seua gala anual, en què s’entregaran el ‘Premi Galan’ a la normalització lingüística i el ‘Premi Franja: cultura i territori’, a més de donar-se a conèixer el projecte mereixedor de la beca d’investigació que convoca l’entitat.

El Premi Galan a la normalització lingüística 2023 ha recaigut en la revista L’Angorfa, que publica l’associació mequinensana Coses del Poble. L’Angorfa s’edita anualment, majoritàriament en català, des de 2018 i en els 5 números publicats fins ara ha aplegat articles sobre història, cultura, personalitats, tradicions i l’entorn natural de Mequinensa elaborats per estudiosos de la població o vinculats a ella.

El Premi Franja: cultura i territori 2023, que atorga Iniciativa Cultural de la Franja, vol reconèixer el late show d’Aragón Televisión A escampar la boira, conduït pel grausí Jorge Pueyo i copresentat pel tamarità Andrés Llena. El programa va estar setmanalment en antena des de maig de 2022 fins a juny de 2023, contribuint, amb les entrevistes a diferents personalitats del món artístic de la societat aragonesa, a la normalització televisiva de l’aragonès i, per primer camí, a l’aparició regular de la llengua catalana en la televisió aragonesa.

Imatge del programa ‘A escampar la boira’, entrevista als Draps, de Pena-Roja. / Aragón Televisión

La nota musical de l’acte correrà a càrrec de Lorena Margalló, cantant fragatina guanyadora de la segona edició de Jotalent d’Aragón TV.

La gala tindrà lloc enguany dissabte 2 de desembre, a les 19:30 hores al Museu d’Història de Mequinensa.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: