Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Reduccions

// Juli Micolau

Reduccions és una revista que naix el 1977 a Vic i és referència en l’àmbit poètic per la seua solvència literària i trajectòria. Va ser fundada per Miquel Martí i Pol, Antoni Pous, Ricard Torrents, Lluís Solà i Segimon Serrallonga. Actualment està dirigida per Francesc Codina. S’hi publiquen textos de creació inèdits, traduccions i estudis d’assaig, comentaris i notes de poesia actual i de sempre, catalana o estrangera. És una revista eclèctica, estètica i amb molta exigència de l’ofici, per això es pot considerar que les lletres que s’inclouen són de qualitat demostrada per un univers d’autors de renom que s’hi han incorporat.

La procedència de les col·laboracions són dels Països Catalans i del món. 

La revista Reduccions és una porta oberta i espill on s’hi reflecteixen les tendències i accions poètiques del últims gairebé cinquanta anys a casa nostra. 

Han publicat monografies sobre poesia occitana, basca i holandesa. També números especials dedicats a poetes com Ausiàs March, Segimon Serrallonga, J. V. Foix, Carles Riba, Josep Carner, Giacomo Leopardi, Marià Manent, Joan Vinyoli, Maria Mercè Marçal, Paul Celan, Joan Maragall, Vicent Andrés Estellés, Maria Àngels Anglada, Feliu Formosa… 

Les portades han anat a càrrec de Salvador Dalí, Eduardo Chillida, Joan Miró, Antoni Tàpies, Josep Guinovart, Robert Llimós, Enric Satué, Narcís Comadira, Enric Pladevall, Perejaume i altres amb excel·lents dissenys gràfics.

Vaig conèixer la revista fa un bon grapat d’anys gràcies al poeta Hèctor Moret, de Mequinensa, amb la qual hi va col·laborar.

Recentment s’ha publicat el número 119 amb un monogràfic dedicat a Felícia Fuster. A la secció de textos de creació hi podem llegir poemes de Maria Antònia Massanet, Anna Ballbona, Mireia Vidal-Conte, Juli Micolau… També articles de Lluïsa Julià, Caterina Riba, Mercè Altimir, Estrella Massip i Sandrine Frayssinhes. Notes de Pep Rosanes-Creus o una ressenya de Marta Marfany. 


Publicat a Temps de Franja n. 161, abril 2024

Tags:

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: