Gran Recapte 2018
Campus EbreFolk 2024 Móra d'Ebre
  • Inici
  • Cultura
  • Qualitat, varietat i molt talent al III Mequineza International Film Festival

Qualitat, varietat i molt talent al III Mequineza International Film Festival

// Rosa Arqué

El cap de setmana del 31 d’agost, a Mequinensa, es va tornar a viure un cap de setmana de cine perquè un any més des de l’Ajuntament de Mequinensa es va a organitzar el Mequinenza International Film Festival.

Enguany, a la Sala Goya es van poder veure 22 curtmetratges, dels 1535 presentats a concurs. Eren curtmetratges de 10 nacionalitats diferents, 6 dins d’animació, 10 de ficció i 6 de documental.

El festivar s’organitza en diverses seccions, els noms de les quals reprodueixen els dels 3 rius que corren pel territori (Segre, Cinca i Ebre), però també s’hi afegeix una secció d’animació i una sèrie d’activitats paral·leles que enriqueixen encara més la vida cultural del poble aquells tres dies.

En la categoria de ficció “El color de la sed” dirigit per Gala Gràcia ha estat el guanyador, una de les obres a priori favorites i que va aconseguir els premis a millor direcció, millor producció i millor protagonista en els VII Premis Simón que atorga l’Acadèmia del Cinema Aragonès. Josep María Alejandre, el seu protagonista, lluita en la ficció per salvar el seu ramat i el seu negoci amenaçats per la sequera i les condicions del món rural, va recollir el premi que li va lliurar Magda Godia, alcaldessa de Mequinensa.

Alejandre també va participar en la sessió matinal del tercer i últim dia del Festival en què es va presentar el curtmetratge guanyador i on es va denunciar “l’esforç que suposa treure endavant aquestes produccions que heu vist durant aquests dies amb uns recursos limitats, en què cal tirar mà de creativitat i sobretot de molt treball.

El premi per al millor documental, ha estat pel treball “One breath, a life without gravity”, dirigit pel britànic Sebastian Solberg. Una visió immersiva en la vida dels apneïstes Eusebio i Christina Sáenz de Santamaría mentre intenten establir un nou rècord mundial.

I finalment, el públic va triar com a opció preferida per emportar-se el premi Antonio Blas el documental britànic “Set adrift”, una ficció molt emotiva dirigida per la també britànica Jennifer Sheridanque.

 Entrada de la Sala Goya. /Ajuntament de Mequinensa

 

 

Els premiats, amb el director del festival, l'alcaldessa 
i la regidora de cultura de l'ajuntament de Mequinensa. 
/ Ajuntament de Mequinensa

 

 

El públic votant. / Ajuntament de Mequinensa

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: