Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate
  • Inici
  • Cultura
  • ‘L’avenir’, de Santiago Ràfales, millor curtmetratge espanyol a la SEMINCI

‘L’avenir’, de Santiago Ràfales, millor curtmetratge espanyol a la SEMINCI

// JMa Ràfales, lo Gravat

Lo passat dissabte 29 d’octubre, van ser notícia els premis concedits a la SEMINCI – Semana Internacional del Cine de Valladolid, en la seua 67a edició.

En l’apartat de curtmetratges «La noche del corto español», n’hi havia 8 de seleccionats i 7 que entraven en concurs. Entre ells hi havia el del nonaspí Santiago Ràfales Barberan, director i guionista del film, que és qui finalment es va endur el guardó. L’acompanyava la productora Clàudia Clot.

«La trama explora el canvi abstracte que separa la infantesa de la preadolescència d’una relació d’amistat d’un xiquet i una xiqueta de 10 anys i el descobriment del cos propi.»

Aquestes són les paraules amb que resumix Santiago Ràfales la seua pel·lícula, L’avenir, de 19 minuts de durada. Els exteriors van ser rodats al poble de Sant Gregori, i els interiors a Torroella de Montgrí, tots dos a les comarques gironines.

Santi, que és com tothom el coneix, ha estat estudiant els cinc últims anys la l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya) que té la seu a Terrassa. L’avenir, el curtmetratge, que competia amb pel·lícules de cineastes importants i reconeguts, és el treball de fi de grau del nonaspí.

La sinopsi de la pel·lícula diu: «Biel i Sara tenen deu anys i junts viuen amb entusiasme els darrers dies de l’estiu. Tamateix, tot canvia quan en un joc la seva amistat és posada a prova. El món que Biel creia tenir controlat es trenca i a partir d’aquest moment no sabrà què pensar o sentir». Els actors són Aitor Arranz, Nora Roman, Lluís Quintana, Neus Quintana, Irene Clot, Xin Yuan Geli, Laia Pérez i Àlex Rodríguez.

A aquesta excel·lent notícia, que ens alegra a tots els familiars, amics i nonaspins, cal afegir-hi un detall molt important: L’avenir era l’únic de tots els curtmetratges presentats que estava fet íntegrament en català, i això, per als que estimem la nostra llengua és molt i molt important.

Moment del lliurament del premi. / SEMINCI
Santi Ràfales amb el premi. / SEMINCI
Santiago Ràfales i Clàudia Clot. / SEMINCI
Santiago Ràfales i Clàudia Clot en el parlament dagraïment. / SEMINCI
Un fotograma de ‘L’avenir’. / ESCAC

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: