Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Intensa màgia a Tamarit

// Pep Espluga

Un any més a Tamarit es va celebrar el tradicional festival de màgia organitzat pel col·lectiu Pro-Tamarit, que va comptar amb professionals de la màgia vinguts de tot l’Estat i va proveir un entreteniment d’altura per les milers de persones que s’hi van aplegar. La 23a Trobada Nacional de Mags ‘Florences Gili’ va tenir lloc els dies 10, 11 i 12 de març. 

La Casa de la Vila de Tamarit els dies de la Trobada / Pep Espluga

La Trobada es va iniciar el divendres amb un homenatge a José Florences Gili, el mag tamarità que dona nom a l’event, amb diversos actes de màgia a les escoles (també d’Algaió), i amb una actuació a distància curta del mag Jordi Caps, guanyador de la radera edició del programa Got Talent de Telecinco. El dissabte es va inaugurar la placa d’aquest mag a l’anomenat ‘Passeig Màgic’, un lloc que, a la manera del cinematogràfic passeig de la fama de Los Ángeles, cada any suma noves plaques de reconeixement de mags famosos. 

El dissabte pel matí es van fer sessions de màgia i vermut simultànies en diversos escenaris, bars i cases particulars. Una bona oportunitat per a visitar per dins antigues cases senyorials com Casa Cariello o Casa Naval, així com per valoritzar un patrimoni que encara es manté en peu (del qual Tamarit ha patit tantes pèrdues en les últimes dècades). A la tarda van continuar sessions de màgia i es va fer la Gran Gala, presentada per Isaac Jurado i amb la participació dels mags Álvaro Cortés, Solange Kardinaly, Rubi Férez, Charlie Mag i Arkadio. A la nit els mags van fer un sopar de germanor amb els organitzadors. 

El diumenge va continuar la màgia al carrer i en distàncies curtes, i es va descobrir una nova placa al Passeig Màgic (bé, en realitat és la Plaça d’Espanya) en honor del mag Dani DaOrtiz, qui també va plasmar les seves mans i signatura sobre el ciment. Finalment, es va organitzar una Gimcana Màgica que va comptar amb més d’un centenar de persones inscrites. Totes les nits, a més, es van fer sessions de ‘màgia golfa’ als bars de la localitat. Un programa d’allò més complet i amb actes per a tot tipus de públics. 

Malgrat ser encara hivern, un anòmal temps estiuenc va facilitar que totes les activitats exteriors es poguessin fer sense entrebancs, a diferència de l’any passat, i va propiciar que hi hagués un públic multitudinari en totes elles. 

Cal tenir present que la Trobada no és només un festival de màgia, sinó una fira professional d’àmbit estatal que compta també amb nombrosos actes, conferències, cursets o trobades, reservats només per a professionals del sector.

L’envergadura que ha adquirit el festival de màgia mostra la important capacitat organitzativa del Col·lectiu Pro-Tamarit, capaç de dur a terme esforços de tota mena per aconseguir, un any més, la celebració d’un acte amb multitud d’escenaris, professionals i públics en paral·lel. Un esforç logístic de primera magnitud que cal reconèixer i agrair. Potser és que s’han pres de debò el lema de Florences Gili: “Creure en la màgia és fer-la real”. Esperem que dure molts anys i que hi puguem anar tornant. 


Publicat a Temps de Franja n. 157, abril 2023

Tags:

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: