Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Elena Guiu triomfa al Mundial Sub-20 de Colòmbia

// Rosa Arqué

L’atleta Elena Guiu ha fet història després de disputar la final dels 100 metres en el Mundial Sub-20 a Cali, Colòmbia. La jove de Vilella de Cinca, va finalitzar en vuitena posició amb un temps d’11.52 i s’ha convertit en la primera espanyola que corre una final en aquesta modalitat en qualsevol categoria mundialista. Un resultat que, a més, la col·loca entre les vuit millors dones velocistes Sub-20 del món.

Elena Guiu Ibarz homenatjada a l’Ajuntament. / Ajuntament de Vilella de Cinca

Ja sumava molts èxits, però el seu vuitè lloc a Colòmbia ha suposat la seva confirmació com una ferma promesa de la velocitat espanyola i li ha donat una notorietat tremenda pel fet de batre un rècord històric. Un èxit que l’atleta ha aconseguit en un any complicat perquè és molt jove i ha hagut de gestionar situacions que poden produir molts nervis: el seu primer any en categoria Sub 20, canvi de club, segon de Batxillerat, l’EvAU, etc. És evident que la qualitat, la maduresa, l’esforç i el compromís de la jove l’han ajudat a arribar a Cali en el moment adequat.

Eloy Mur, el seu entrenador des que va començar al CA Fraga-Baix Cinca, destaca el seu esperit competitiu i el seu instint que l’ajuden a mantenir la concentració i la confiança quan toca, en les finals.

El dimarts 9 d’agost, Elena va tornar al seu poble on va ser rebuda per familiars, amics i veïns que li van mostrar la seva alegria i orgull per la gesta obtinguda. L’Ajuntament al complet, amb la seva alcaldessa María Belén Ibarz, i Juan Carlos Longan, president del Club Atletisme Fraga-Baix Cinca van voler homenatjar l’atleta, que va ser rebuda en el consistori, amb uns detalls com a mostra d’agraïment i respecte.

Ara comença per ella una nova etapa, a València, on estudiarà i entrenarà.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: