Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Pepa Nogués rep el premi Franja 2020*

// Redacció

El passat 7 de desembre l’antropòloga i professora de català Pepa Nogués va rebre el XIV Premi Franja: llengua i territori 2020 de la mà d’Artur Quintana, president d’Iniciativa Cultural de la Franja, dintre de l’acte de cloenda de les Jornades Culturals de l’Ascuma que van tenir lloc a Calaceit i es van poder seguir on line. Este guardó s’atorga anualment a persones o entitats que destaquen per la seua trajectòria de treball en defensa de la llengua i la cultura de les comarques catalanoparlants d’Aragó.

Van acompanyar la premiada a la taula durant l’entrega: el president d’ASCUMA Joaquim Montclús, el Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Calaceit José Manuel Anguera, l’exdirector de l’IES Matarraña Iñaki Belanche, Azucena López en representació de la Direcció General de Política Lingüística del Govern d’Aragó, Victòria Almuni, delegada de Cultura a les Terres de l’Ebre i Xavier Hervàs, professor de valencià de la guardonada quan estudiava a l’Institut Eduardo Primo de Carlet, el seu poble. Va ser un acte molt emotiu que va comptar amb l’assistència de moltes persones que han acompanyat Nogués al llarg de la seua trajectòria, a més d’amics i familiars.

Per amenitzar l’acte, una representació de l’alumnat de català de l’IES Matarraña van recitar poemes de Desideri Lombarte i, per finalitzar, va actuar la jove cantautora favarola Raquel Llop.

Pepa Nogués i Artur Quintana amb el premi / Sigrid Schmidt von der Twer


*Publicat a Temps de Franja n. 152, gener de 2022

Tags:

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: