Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

La Màgia ha tornat a Tamarit*

// Pep Espluga

El cap de setmana de l’11 al 13 de març, Tamarit de Llitera va recuperar el festival de màgia que s’hi celebra tradicionalment sota el marc de la Trobada Nacional Florences Gili. Després de dos anys sense haver-lo pogut celebrar a causa de les restriccions de la pandèmia, es notava que hi havia ganes, tal com va quedar palès per l’entusiasta resposta del públic, que va omplir tots els escenaris. Enguany era l’edició XXII i es van fer espectacles de totes mides i en els llocs més diversos, des de bars, places o escoles, fins el pavelló municipal o, cosa inèdita fins ara, a dins d’algunes cases-palau del centre històric.

S’estima que hi van participar més de 180 mags, entre els quals el Mag Lari, el Mago Orbit, Nuel Galán, Dani Da Ortiz, Joaquín Matas, Mago Antón, Jordi Caps, Enric Magoo, i molts altres de totes edats i procedències. Un autèntic esdeveniment que no només ha animat la població durant un intens cap de setmana, sinó que constitueix un espai de trobada professional en el qual es comparteixen coneixements, es pacten contractes i es donen a conèixer programacions.

La trobada de mags porta el nom de José Florences Gili, “El Gran Florences”, que va néixer a Tamarit el 1872 i que va recórrer tot el món amb la seva dona, Selika, fent espectacles de màgia, entre els que destacava un joc de prestidigitació amb cigarretes enceses.


*Publicat a Temps de Franja n. 153, abril de 2022

Tags:

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: