Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Concentracions contra la violència masclista*

// Rosa Arqué

L’augment dels casos de violència de gènere arran de la pandèmia i els assassinats de les darreres setmanes van fer que el moviment feminista tornés a eixir al carrer al Baix Cinca per protestar contra el masclisme, el patriarcat i la poca efectivitat de les polítiques publiques contra la violència masclista.

Les convocatòries es van promoure a escala nacional i a Fraga va ser el grup de dones Lo Perkal de les Faldetes qui les va difondre i les va convocar al Cegonyer, davant l’Ajuntament. Allí es va llegir el manifest i es va recordar a les víctimes mitjançant un minut de silenci.

Als manifests és descrivia la ràbia i el dolor produïts per la reguera d’assassinats de les darreres setmanes, assassinats de companyes i dels seus fills i filles, es condemnava els discursos que neguen el caràcter estructural de la violència masclista, als qui parlen de denúncies falses, als qui sostenen i justifiquen la violència amb les seues afirmacions. I també es parlava de continuar denunciant el masclisme i els seus còmplices perquè l’assassinat arriba ajudat per totes les violències masclistes invisibles que es normalitzen així com recolzat per mesures judicials i policials que no garanteixen seguretat.


*Publicat a Temps de Franja n. 150, abril de 2021

Tags:

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: