Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

Carrera solidària a Maella

// M.D. Gimeno

Més de 120 corredors van participar en la Carrera Popular “Milla contra el Hambre” a Maella lo dia 19 de març. Igual que en anys anteriors, Manos Unidas a l’Arxiprestat de Casp i l’Associació Sarabastall van organitzar esta 19a edició, que es va celebrar en un matí de clima primaveral, molt solejat, que va omplir de participants, espectadors i personal de Protecció Civil la plaça d’Espanya, d’on eixia la carrera.
Tots lluïen una samarreta a on se podia llegir el lema d’enguany de la ONG: “El mundo no necesita más comida, necesita más gente comprometida”, i el logotip de l’empresa Losan de Casp, que les dóna des que es va iniciar este esdeveniment esportiu i solidari tan consolidat. Los donatius a canvi de la samarreta dels que no corrien i la inscripció dels que sí que ho feien van aconseguir més de 1.000 €, que es destinaran a la construcció d’un centre per a dones maltractades a Maharahstra, a la costa oest de la Índia, juntament amb l’organització de programes de formació, dins d’un projecte xifrat en 65.000 €, que es pretenen replegar a la Delegació de Saragossa.

Abans de la carrera se van sentir los parlaments d’una representant de la ONG i de l’alcalde de Maella, Jesús Gil. Miguel Ángel Gimeno, maellà habitual en les carreres locals i amb un notable currículum en maratons i mitges maratons nacionals i internacionals –entre les quals les de Nova York, Berlín i París–, va llegir un manifest en la seua condició d’atleta convidat d’enguany. A continuació, una monitora va conduir una animada sessió de posada a punt aeròbica.
En un ambient molt festiu, persones de totes les edats van córrer pels carrers principals de la vila. Molts van ser els “premiats”, tres per cada una de les diverses categories per edats entre els xiquets i les xiquetes i els corresponents a la categoria absoluta dels adults: Miguel Ángel Gimeno, lo primer classificat en la masculina, i Tere Celma Bondia en la femenina. Segons és costum, també es va premiar el corredor de menys edat i el corredor i la corredora més veterans: un xiquet de només 11 dies –que va fer el camí en braços de la seua mare–, Miguel Ángel Ballo i Rosa Maria Liarte, respectivament.
Al final, los participants van fer-se una foto davant la nova Biblioteca Municipal, amb la intenció de reivindicar la lectura a les zones rurals. Un ingredient més afegit a l’esport, la solidaritat i la festa que fan sentir vives les viles i les seues gents.

Participants a la carrera solidària. Foto: M. D. Gimeno

Tags: ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: