Gran Recapte 2018
Chelats Sarrate

«Tu QRebusques?»

// Carla Villalba Ciria*

Del dia 18 al 22 de febrer, al CEIP Maria Moliner vam celebrar la setmana de la llengua materna, a través d’un vídeo protagonitzat pels diferents grups d’alumnes, mostrant l’apadrinament dels nostres arbres i plantes, a la sala d’actes. Com si fos una estrena de cinema, totes les classes hem anat a veure-ho.

Les setmanes prèvies a la celebració, cada nivell va preparar una investigació, cançó o joc lingüístic vinculat amb el seu arbre o planta apadrinada, i el propi codi QR, del projecte: “Tu QRebusques?”, i amb els mestres de ciències naturals o català van ser gravats dedicant-li el treball a l’arbre. D’aquesta manera donaven resposta al nostre Projecte de Salud-Health-Salut, mitjançant la salut mediambiental de l’entorn més pròxim. També vam rebre suport de la Comunitat Educativa, a través de la Colla Verda, que van participar al vídeo. La Colla Verda es un conjunt voluntaris, familiars de l’alumnat, i que ens assisteixen en la cura dels arbres i plantes de la nostra escola. Gracies a ells podem presenciar el treball d’aquests especialistes, com col·laboren amb el medi ambient i, a més a més, ens donen informació sobre els continguts relacionats: caiguda de la fulla, ús de la compostadora, animals de l’hort i dels arbres…

“Tu QRebusques?” neix per la participació de la nostra escola al Projecte Jesus Moncada, aquest és un recurs a l’abast dels centres escolars d’Aragó on s’imparteix el català. Ens facilita activitats científiques i humanístiques, adaptades a les àrees curriculars, per als alumnes; a més d’això, als mestres ens incentiva per organitzar projectes de centre amb la intenció de promoure el nostre patrimoni i projecte lingüístic. Concretament, consisteix en què cada arbre del pati te el seu propi codi QR, i per tant, aquest codi es comparteix amb la classe que l’ha apadrinat.

Com cada any ens impliquem amb algun nou projecte i aquest any vam pensar en treballar a través dels codis QR, una nova eina tecnològica i d’actualitat. Va ser una idea molt interessant que una altra col·legi de la Franja ens va explicar durant les sessions del Seminari de Llengua Catalana, que es fa cada any, per reunir al professorat de català, formar-nos i compartir experiències.

Us ensenyem alumnes de les fotos dels més petits del col·legi, però podeu trobar el vídeo sencer, a l’apartat del Projecte, a la nostra web: http://cpfragaiii.wixsite.com/mariamoliner

ELs més menuts del projecte. / CEIP Maria Moliner


*Mestra al CEIP Maria Moliner

 

 

Tags: ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: