Gran Recapte 2018
Campus EbreFolk 2024 Móra d'Ebre

Confinavirus*

// Patrici Barquin

Quan vaig començar en això de les columnes, algú me va dir que, tenint en compte la periodicitat de la revista, no podia parlar d’actualitat o corria lo perill de que lo meu escrit caduqués abans d’encetar-lo. Ara bé, com que ens troben en eixa nova situació de confinament domèstic, he decidit apurar fins al rader dia pa entregar la columna en qüestió. Bé, per això i perquè soc més gandul que el jeure.
Lo rader que ha passat, ha estat la declaració d’estat d’alarma, que com tothom sap consisteix a buidar les estanteries dels supermercats. Però no com ho explicava lo grup La Polla Records a la seua cançó “el ataque de los hambrientos”, no, astí de lo que se tracte é d’arrabassar en lo paper higiènic i qualsevol altre voluminós que sigui absolutament inútil en una situació apocalíptica. També cal comprar molt menjar que se faci malbé lo més ràpidament possible, com ara: carn, làctics i coses per l’estil. Lo important és que en uns dies ho tinguem que llençar tot o que ens ho acabem menjant a correcuita i morint d’una pujada de sucre, de colesterol o com aquell personatge de Blasco Ibáñez: Sangonereta.
Desprès de tota esta feinada d’estat d’alarma m’he tancat a casa. Porto un parell de dies i crec que ja me clareja la coroneta. He canviat los silèncios per unes sandàlies molt apanyades. Passejo amunt i avall pel corredor de casa en les mans embotides a dintre de les mànigues, he començat a cuinar dolços monacals i a cantar uns cants gregorians que tinc a tot lo veïnat avorrit.
Ara mateix no sé si hem fet el cim o encara se pot ficar això més costa amunt, lo que me queda clar és que lo del col·lapse del sistema capitalista i del nostre mode de vida actual sirà, si no està sent, molt menys èpic del que jo me pensava. Al final tot quedarà reduït a una histèria col·lectiva que ens portarà a tenir lo cul més relluent del món, però tot això encara ho em d’anar solsint.

 


*Publicat a Temps de Franja n. 145, abril 2020

 

Comments (1)

Comments are closed

REVISTA DE LES COMARQUES CATALANOPARLANTS D’ARAGÓ

 


Membre de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Logo ACPC blanc 150 px

 

Edita:

Iniciativa cultural de la Franja

C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.

T. 978 85 15 21.

Enviar correu electrònic

Associacio Cultural del Matarranya (ASCUMA)

Institut d’Estudis del Baix Cinca (IEBC-IEA)

Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib)

Amb la col·laboració de: